SZC logo

Zalaegerszegi Szakképzési Centrum

OM kód: 203067 | 8360 Keszthely, Mártírok útja 1.

Intézmény logo

Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Vendéglátó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • Teams
 • KRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2021. nov. 30.


TV Keszthely

 • Media

Megkapták szalagjaikat a végzős VSZK-sok

Mérföldkőhöz érkeztek a VSZK végzősei, pénteken tartották meg a szalagavatójukat. A Balaton Színházban színes produkciókkal és útravaló gondolatokkal tették meghitté az ünnepet. Az 5 végzős osztály csaknem 80 diákja mellett a tavalyi szakgimnázium végzősei utólag élhették át az élményt.

Megkapták szalagjaikat a végzős VSZK-sok

 

 

A Balaton Színház színpadán sorakoztak fel a végzős diákok pénteken délután. Itt rendezhették meg szalagavató ünnepségüket. Az 5 utolsó éves osztály mellett a tavalyi év végzős szakgimnáziumi osztálya is helyet kapott. A koronavírus-járvány miatt ugyanis tavaly el kellett halasztani az ünnepséget, így utólag kapták meg a szalagokat. Az intézmény vezetése szerette volna biztosítani nekik is, hogy átéljék ezt az élményt. Fisli István igazgató beszédében kiemelte, bíztak abban, hogy a diákok családjaik körében vehetnek részt az ünnepségen, a tökéletességre törekedtek.

„Azt gondolom, ez akkor lehetséges igazán, ha képesek vagyunk arra, hogy átérezzük, megragadjuk az adott pillanatot, ha teljes személyiségünkkel a jelenben tudunk lenni elszakadva a sokszor szertefutó gondolataink, bonyolult, szövevényes hálójától. Át tudjuk adni magunkat egy elemi érzésnek vagy egy különleges élménynek és ítélkezés mentesen képesek vagyunk megélni azt. Tudd megragadni az adott pillanatot, az adott napot, életednek minden egyes szakaszát. Életetek további részére is fontos üzenet ez.”

A diákokat Vozár Péterné alpolgármester is köszöntötte. Elmondta, Keszthelyen a jelenlegi lehetőségek mellett a most megújuló szállodák is biztosítékok arra, hogy a vendéglátásban és turizmusban végzők megfelelő állást fognak kapni.

A tanulók mindannyian osztályfőnökeiktől kapták meg az elválás szimbólumát. A szalag a felnőtté válás jelképe, feltűzésével egy újabb mérföldkőhöz érkeztek a diákok. Jelzi azt is, hogy hamarosan érettségi vagy szakmai vizsgát kell tenniük, számot kell adniuk arról a tudásról, amelyet a VSZK-ban sajátítottak el.

„Az érettségitől megmondom őszintén egy kicsit félek, mert tudom, hogy ilyen helyzetben én begörcsölök és hajlamos vagyok mindent elfelejteni. De szerencsére a tanáraink minden héten felkészítenek minket erre az érzésre és minden héten eljátszatnak velünk egy szituációt, ami nagyon jól rásegít arra, hogy amikor odakerülünk szóbelin, már ne legyen belőle probléma.” - mondta el Pizmány Gábor tanuló.

A szalagavatóról nem maradhatott el a végzősök tánca. Az osztályok ilyenkor hagyományosan bécsi, illetve angolkeringőt járnak el. A koreográfiákat szeptember óta tanulták a diákok, hogy minél jobban elő tudják adni azokat az ünnepségen.

„Nagyon jó érzés, de kicsit izgultam még a tánc előtt. Hála Istennek túlestünk rajta és nagyon jól voltunk. Személy szerint ezt gondolom.” - osztotta meg Kancsal Dániel Ádám tanuló.

A végzősök ünnepségét alsóbb éves társaik előadásai is színesítették. Tánccal, verssel, énekkel és hangszeres produkciókkal emelték a szalagavató bál fényét.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Vendéglátós szakmákba hívják a fiatalokat Keszthelyen

Vendéglátós szakmákba hívják a fiatalokat Keszthelyen

A legjobbaktól, hogy a legjobb lehess! Ezen mottó jegyében szerveztek nyílt napot tegnap a keszthelyi vendéglátó technikumban.

2021. nov. 20.


ZAOL

Új belépési szabály

Új belépési szabály

Új belépési szabály

2021. nov. 30.


KeszthelyiVSZK

Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató rendezvénysorozat

Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató rendezvénysorozat

A Zala Megyei Kormányhivatal a megye szakképzési és köznevelési szervezeteivel együttműködve az idei évben ismét megszervezi Pályaválasztási Kiállítás és Szakmabemutató rendezvénysorozatát, mely a vírus okozta nehézségekhez alkalmazkodva ezúttal átkerül az online térbe.

2021. dec. 1.


Zala Megyei Kormányhivatal

SZC logo

Zalaegerszegi Szakképzési Centrum


  • Intézmény logo
  • Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Vendéglátó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

   8360 Keszthely, Mártírok útja 1.

  • Telefon: +3683515300

   E-mail: kvszk@kvszk.hu

   OM azonosító: 203067


  2022Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Vendéglátó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium