SZC logo

Zalaegerszegi Szakképzési Centrum

OM kód: 203067 | 8360 Keszthely, Mártírok útja 1.

Intézmény logo

Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Vendéglátó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. szept. 26.


TV Keszthely

  • Media

A turizmus világnapját ünnepelték

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én emlékezik meg a Turizmus Világnapjáról. Ezen a napon a turizmusban érintettek ünnepelnek népszerűsítve a turizmust. Az ünnepléshez ebben az évben egész napos programmal kapcsolódott a ZSZC Keszthelyi Vendéglátó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium is.

A turizmus világnapját ünnepelték

Látványosan berendezett tér a Keszthelyi VSZK-ban. A tanulók osztályonként egy-egy ország színeiben öltözve vonultak be a turizmus világnapjához kacsolódó program, országokat szimbolizáló színes terébe."Azért választottuk az osztállyal Spanyolországot,mert szép hely. Rengeteg látványossággal, finom ételekkel és a tervek közt szerepel az is, hogy elmegyünk meglátogatni."- mondta az iskola tanulója Adorján Zsombor.

Az élményszerzés a legfőbb motiváció az utazásnál. Ezt helyezte előtérbe az iskola a program kialakításánál. Megépítették a turizmus fáját, a turizmushoz kapcsolódó jelmondatokkal hívták fel a figyelmet a világ megismerésére. Egy repülőgép belsőterében helyet foglalhattak a tanulók és a stewardessek koktéllal kínálták őket. Igazi utazás élmény volt számukra. Volt olyan tanuló, akinek a rögtönzött feladattal, az élet további területein is elképzelései vannak."Igen, megfordult  a fejemben. Most jelenleg a szakmai gyakorlatomat egy szállodában töltöttem recepciósként. Viszont a repülés is nagyon érdekel és szeretném magam benne kipróbálni."- nyilatkozott Tolnai Mira.

A pedagógusok és a tanulók is élvezték a Turizmus világnapi programot. Megnézték egymás munkáját és aktívan bekapcsolódtak a kvíz feladatokba is, ahol volt rejtvény, város felismerés és nevezetességek párosítása is.

"A gyerekek nagyon nagy lelkesedéssel álltak neki a feladatnak és nagyon élvezték, hogy az általuk választott országot megjelenítve a plakátokon és a beöltözött kis jelmezeikben bemutatták. Nagyon érdekes volt látni, hogy milyen sok új ismeretet kaptak ezáltal. Kinyílott előttük egy picit a világ."- mondta el az iskola oktatója Henczi Judit Franciska.

A Turizmus Világnapján számos program mutatja be a belföldi és külföldi értékeket, látnivalókat. A Keszthelyi VSZK pedagógusai is fontosnak tartották, hogy egy megépített színes világgal, egy kalandjátékkal  népszerűsítsék a látnivalókat."Azért fontos számunkra, hogy a turizmus világnapját megünnepeljük, mert 1980óta szeptember 27-n ünnepli a világ a turizmust. Ami az iskolánk számára is fontos, hiszen  a főágazatunk a turizmus vendéglátás. Ami mellett még kereskedelem és sportágazattal is foglalkozik az iskola a képzések kínálatában és ami szervesen kapcsolódik a turizmus, vendéglátás ágazathoz."- mondta el az intézmény igazgatója, Járfás Andrea.

A színes, élménydús programba 214 tanuló kapcsolódott be a Keszthelyi VSZK-ban a Turizmus Világnapján.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió 

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Sportoltak a Magyar Diáksport Napján

Sportoltak a Magyar Diáksport Napján

Szeptember 27. az egyik legnagyobb hazai közösségi sportesemény, A Magyar Diáksport Napja. Ezen a napon számos oktatási intézmény, több ezer tanulója húz fel felszerelést és vesz részt különböző sport rendezvényeken. A ZSZC Keszthelyi Vendéglátó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákjai is két pályán mérték össze tudásukat péntek délelőtt.

2024. szept. 27.


TV Keszthely

Szülői értekezlet és fogadó óra

Szülői értekezlet és fogadó óra

Szülői értekezlet és fogadó óra

2024. szept. 13.


KeszthelyiVSZK

A 2024. augusztus 27-re tervezett tankönyvosztás elmarad!

A 2024. augusztus 27-re tervezett tankönyvosztás elmarad!

Figyelem, leendő 9.-esek!

2024. aug. 25.


KeszthelyiVSZK


Partnereink

SZC logo

Zalaegerszegi Szakképzési Centrum


Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Vendéglátó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

8360 Keszthely, Mártírok útja 1.

Telefon: +3683515300

E-mail: kvszk@kvszk.hu

OM azonosító: 203067


2024Zalaegerszegi SZC Keszthelyi Vendéglátó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium